سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

وقتی صاعقه به آدم می‌زند!

 

کسانی که منازل‌شان در ارتفاعات و بالای تپه‌ها قرار گرفته یا در طبقات بالایی برج‌های بسیار بلند مقیم هستند، برای دوری از خطرات احتمالی ناشی از رعد و برق باید مواردی را رعایت کنند.صاعقه

 

فرض کنید محل سکونت شما در یک منطقه مرتفع شهری یا کوهستانی واقع شده است. با توجه به آن‌که دیدن باران‌های بهاری بشدت شما را شگفت‌زده می‌کند از پشت پنجره ابرهای متراکمی را که با حرکت باد به هم نزدیک می‌شوند نگاه می‌کنید که ناگهان رعد و برقی ایجاد می‌شود.

برق و صدای مهیب این صاعقه به قدری شدید و به شما نزدیک بوده که احساس می‌کنید قلبتان بشدت می‌زند و شما را مضطرب کرده است.

سعی می‌کنید از پنجره فاصله گرفته و درمکانی آرام بنشینید، اما این سوال مطرح است، اگر در زمان بروز صاعقه در داخل ساختمان باشیم باز هم خطری ما را تهدید خواهد کرد؟ به فرد صاعقه زده چه کمک‌هایی باید ارائه دهیم؟

کسانی که منازل‌شان در ارتفاعات و بالای تپه‌ها قرار گرفته یا در طبقات بالایی برج‌های بسیار بلند مقیم هستند، برای دوری از خطرات احتمالی ناشی از رعد و برق باید مواردی را رعایت کنند.

1 ـ وقتی رعد و برق اتفاق می‌افتد در منزل بمانید و بیرون نروید.

2 ـ به منظور جلوگیری از آتش‌سوزی ناشی از صاعقه، نسبت به نصب برق‌گیر در ساختمان‌های بلند اقدام کنید.

3 ـ در زمان بروز صاعقه از در، پنجره، بخاری دیواری، شوفاژ و دیگر وسایل رسانا و فلزی دوری کنید و پرده‌ها را بکشید.

4 ـ دوشاخه تمام وسایل برقی مثل رادیو، تلویزیون، تلفن و رایانه را از برق خارج کرده و هواکش را خاموش کنید. تنها در مواقع اضطراری و آن هم در صورت امکان از تلفن بی‌سیم استفاده کنید. روشن بودن چراغ برخلاف تصورعامه باعث بروز خطر برق گرفتگی نمی‌شود.

5 ـ از رفتن به حمام و دوش گرفتن بپرهیزید. چون ممکن است آب و لوازم فلزی حمام باعث انتقال جریان الکتریسیته به بدن شما شود.

اقدامات اولیه در برخورد با مصدوم صاعقه‌زده

افراد به واسطه برخورد صاعقه ممکن است دچار اختلالات عصبی (کاهش سطح هوشیاری، فراموشی، تشنج، سوزن شدن انتهای دست و پا، لکنت زبان و کوری و کری موقت)، اختلالات قلبی ـ عروقی (نامنظم شدن ریتم قلب و افزایش فشار خون ) و سوختگی ناشی از برق‌گرفتگی شوند، اما نگرانی اصلی در مورد آسیب‌های ناشی از رعد و برق احتمال ایجاد ایست قلبی یا تنفسی است.

در زمان بروز صاعقه از در، پنجره، بخاری دیواری، شوفاژ و دیگر وسایل رسانا و فلزی دوری کنید.

 

بررسی تنفس مصدوم

به حرکت سینه یا شکم مصدوم توجه کنید. باید نرم و منظم صورت گیرد. اگر حرکتی ندیدید گوش خود را به دهان یا بینی مصدوم نزدیک کنید تا از این طریق صدای نفس او را بشنوید. بر اثر برخورد تنفس او با پوست صورت‌تان نیز می‌توانید متوجه تنفس او شوید. اگر مصدوم تنفس نداشت به او نفس مصنوعی دهید.

بررسی نبض مصدوم

نبض مچ (رادیال) یا گردن (کاروتید) را بگیرید. نبض یک فرد بالغ باید بین شصت تا صد بار بزند. اگر مصدوم تنفس و نبض نداشت بلافاصله با اورژانس(115) تماس بگیرید.

بررسی علائم سوختگی

محل ورود و خروج جریان الکتریسیته ناشی از برق گرفتگی را برای یافتن علایم سوختگی بررسی کنید. البته باید بدانید هنگام برق گرفتگی، برق در محل تماس وارد بدن شده و از مسیرهایی که کم‌ترین مقاومت را دارند مثل اعصاب و رگ‌های خونی می‌گذرد و در جایی که بدن با یک سطح فلزی یا زمین تماس پیدا می‌کند ، خارج می‌شود بنابراین بیشترین آسیب درون بدن رخ داده و اغلب سوختگی‌های ناشی از صاعقه زدگی سطحی و کوچک است بنابراین پس از اقدامات مذکور مصدوم را برای معاینه داخلی و بررسی‌های بیشتر به بیمارستان برسانید.م:تبیان






تاریخ : شنبه 91/2/2 | 8:42 عصر | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">